maanantai 10. helmikuuta 2014

Itämaiset lihapullat Gordon Ramsayn tapaan


Television katsominenko muka soopaa... HA! Tietenkin nykyaikana ruokaohjemia tulee 24/7, mutta pitää kanavoida ne hyvät ohjelmat ja reseptit itseensä. Harvoin tulee tehtyä hand-to-hand tv-ohjelman reseptejä, mutta nämä Ramsayn lihapullat vaikuttivat niin herkullisilta etten voinut poiketa juuri reseptistä. Nämä raikkaassa kastikkeessa  kypsennetyt lihapullat tulevat räjäyttämään tajuntasi.

Lihapullataikina:

400 g naudan jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
75 g korppujauhoja
n. 1 dl maitoa
1 tl kuivattuja chilihiutaleita
Suolaa
Pippuria
Oliiviöljyä

Sekoita jauheliha, suola ja pippuri. Sekoita korppujauhot ja maito "puuroksi". Silppua sipuli ja valkosipuli pieneksi silpuksi. Kuullota sipuleita oliiviöljyssä pannulle parisen minuuttia. Heitä sekaan kuivattu chiliruohe ja jatka kuullottamista vielä parisen minuuttia. Sekoita kaikki ainesosat taikinaksi ja pyörittele siitä isoja lihapullia noin 7-9 kpl.

Asettele pullat paistumaan pannun sivuille jolla on reilusti hyvää oliiviöljyä. Käännä pullat kun toinen puoli on saanut hyvin väriä. Lisää pannun keskelle  2 tl korianterinsiemeniä, noin kymmenkunta avattua kardemumman palkoa, ½ tl kanelia, pari kappaletta kuivattuja kokonaisia chilejä, noin 1 tl sitruunaruohotahnaa ja mojova pala pilkottua tuoretta inkivääriä. Hetkisen kuullotuksen jälkeen perään 4 dl kanalientä ja purkillinen kookosmaitoa. Hauduta noin kymmenkunta minuuttia. Raasta pullien päälle limenkuorta ja purista liemeen yhden limen mehu. Lisää kulhoon lientä pohjalle ja asettele lihapullat liemeen. Nauti suoraan liemestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti